Ady Endre-Rákóczi utca 458 hrsz út pályaszerkezet rekonstrukció

  • Kategória: MFP
  • Közzétéve: 2022. december 31. szombat, 07:41
  • Írta: Super User
  • Találatok: 345

Magyar Falu Program –Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása – 2022, MFP-UHK/2022

Ady Endre-Rákóczi utca 458 hrsz út pályaszerkezet rekonstrukció

 

Kedvezményezett:        Révleányvár Község Önkormányzata

Pályázati kiírás:            Magyar Falu Program –Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása – 2022, MFP-UHK/2022

MFP azonosító:            1003092921

Projekt azonosítója:      3339528155

A projekt keretében Révleányvár Község Önkormányzata a belterületi utak rekonstrukciója kapcsán tervezte a 458 helyrajzi számú ingatlanon lévő önkormányzati közút felújítását. A tervezett útfelújítás hossza: 518,00 m, a tervezett útpálya szélessége: 3,50 m, felújításra kerülő felülete: 1813 m2.  A burkolat felülete több helyen töredezett, kátyús, a burkolat felületén a felületi károsodás jelentős volt. A folyamatos elhasználódás és az erózió miatt a javítási munkák csak a keletkezett lokális mélyedések kátyúzására korlátozódtak. A jelentkező felületi hibák miatt az útszakasz balesetveszélyes volt. Az aszfaltos felület vízáteresztő, ami rohamos burkolatromlást idézhet elő. A földpadka is rendezésre szorult. Az útszélek töredezettek voltak, az oldaltartás teljes hiánya mutatkozott. A további burkolatromlás elkerülése érdekében szükséges volt az útpálya felületének aszfaltburkolattal történő lezárása, illetve a burkolat megerősítése nemesített padka készítésével.

Révleányvár Község Önkormányzata hivatalos árajánlatkérést követően a Projekt-Kivitelező Kft. -vel kötött szerződést az Ady Endre-Rákóczi utca 458 hrsz út pályaszerkezet rekonstrukciójának kivitelezésére.

A beruházás során a tervező és a műszaki ellenőr segítette az önkormányzat munkáját, ellenőrizte a beruházást, hogy az a terveknek és a költségvetésnek megfelelően készüljön el.

A munkaterület átadásra 2022.06.21. napján került sor. A beruházás végén műszaki bejárást követően műszaki átadás-átvételi eljárás keretében 2022.07.08. napján vette át a kész útszakaszt az önkormányzat.

A projekt során a kötelező nyilvánosság is teljesült az alábbiak szerint:

·         Támogatói tábla kihelyezése

·         MFP embléma honlapon való megjelentetés

A pályázati dokumentációt a Cigánd Településüzemeltetési és Városfejlesztő Nonprofit Kft állította össze.

 A fejlesztés illeszkedik a város gazdasági programjához és városfejlesztési stratégiáiban megfogalmazott irányokhoz. A fejlesztés erősíti a fenntartható közlekedési módok használatát, növeli a közlekedők biztonságát.